Karamarko: Ubrzaću vraćanje imovine Jevrejima

Izvor: Blic, 12.Apr.2016, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Ubrzaću vraćanje imovine Jevrejima

Prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko izjavio je danas u Zagrebu da namerava da ubrza vraćanje imovine Jevrejima, koja je oduzeta u Drugom svetskom ratu, saopštila je hrvatska vlada.

Karamarko se u Banskim dvorima sastao sa specijalnim američkim izaslanikom za holokaust Nikolasom Dinom i izaslanstvom Svetske jevrejske organizacije za restituciju, prenela je Hina.

Zvaničnici su razgovarali o otvorenim pitanjima vraćanja jevrejske imovine i rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugih pitanja važnih za jevrejsku zajednicu u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

- Zajednički je zaključeno da je dinamika rešavanja ovih problema s prethodnim hrvatskim vladama bila prespora - stoji u saopštenju.

Hina navodi da je Karamarko istakao "kako je njegova namera da znatno ubrza rešavanje svih spomenutih pitanja", saopštila je vlada u Zagrebu.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.