GDE ĆE VREDNA UMETNIČKA KOLEKCIJA IZ GALERIJE SRBIJA?

Izvor: kult-URA.com, 23.Maj.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE ĆE VREDNA UMETNIČKA KOLEKCIJA IZ GALERIJE SRBIJA?

Galerija savremene likovne umetnosti juče je dobila upozorenje Uprave za imovinu grada Niša da do 1. juna mora da napusti Galeriju Srbija, jer je objekat restitucijom vraćen zakonskim naslednicima.  

Jedan od najboljih izložbenih prostora u celoj Srbiji, u kome je održano 250 izložbi nekih od najistaknutijih domaćih i stranih umetnika više neće moći da koristi niška Galerija savremenih umetnosti.
„Ono što je dodatni problem je činjenica da su u okviru ovog zdanja i depoi gradskog galerijskog fonda koji trenutno ima 1.500 dela i mi u ovom trenutku nemamo nikakvo rešenje za to gde ćemo iseliti tako značajnu i brojnu zbirku“...

Nastavak na kult-URA.com...






Povezane vesti

Gde će vredna umetnička kolekcija iz Galerije Srbija?

Izvor: Megafon.co, 23.Maj.2017

Galerija savremene likovne umetnosti juče je dobila upozorenje Uprave za imovinu grada Niša da do 1. juna mora da napusti Galeriju Srbija, jer je objekat restitucijom vraćen zakonskim naslednicima.. Jedan od najboljih izložbenih prostora u celoj Srbiji, u kome je održano 250 izložbi nekih od...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.