Filozof Alen Badju podržao okupaciju bioskopa Zvezda

Izvor: Blic, 14.Jan.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filozof Alen Badju podržao okupaciju bioskopa Zvezda

Francuski filozof Alen Badju podržao je danas okupaciju beogradskog bioskopa "Zvezda" i ocenio da taj čin predstavlja vraćanje bioskopa publici

Nadam se da će okupacija uspeti da definiše novi prostor za umetničko i političko delovanje. Apsolutno sam na strani restitucije ovog javnog prostora u kolektivno vlasništvo", rekao je on na tribini prilikom posete bioskopu.

Na pitanje šta misli o stavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da zauzimanje "Zvezde" predstavlja krađu privatne svojine, Badju je kazao da je on komunista, i da za njega "nije katastrofa" kada se privatna imovina transformiše u društvenu.

"Kao bioskop, ovo je i bilo javno mesto. Privatno vlasništvo ga je uništilo tako što nije učinilo ništa sa njim", ocenio je filozof.

On je dodao da ne poznaje vlasnika bioskopa "Zvezda", ali da o njemu "nema dobro mišljenje", ističući da se privatizacija pokazala kao vid destrukcije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Badju podržao okupaciju bioskopa Zvezda

Izvor: Studio B, 14.Jan.2015

Francuski filozof Alen Badju podržao je danas okupaciju beogradskog bioskopa "Zvezda" i ocenio da taj čin predstavlja vraćanje bioskopa publici...Nadam se da će okupacija uspeti da definiše novi prostor za umetničko i političko delovanje. Apsolutno sam na strani restitucije ovog javnog prostora...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.