DSS za izmenu Zakona o restituciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS za izmenu Zakona o restituciji

Demokratska stranka Srbije traži da se promeni važeći Zakon o restituciji, jer se njime nanosi nepravda vlasnicima oduzete imovine i njihovim naslednicima, izjavio je danas predsednik Nadzornog odbora DSS Velimir Gavrilović.

Gavrilović je na konferenciji za novinare rekao da je moralna i civilizacijska obaveza vlasti u Srbiji da ispravi nepravde nanete vlasnicima podržavljene imovine.

Komunistička vlast je posle rata likvidirala političke protivnike i otimala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihovu imovinu, rekao je Gavrilović i naveo da rešenja u sadašnjem Zakonu o restituciji nanose štetu porodicama čija je imovina oduzeta.

On je istakao da su se sve političke stranke od 2000. godine verbalno zalagale za vraćanje oduzete imovine, ali je dodao da je konkretne korake u tom pravcu učinila samo vlada Vojislava Koštunice iz DSS.

Podsetiću vas da je vlada Vojislava Koštunice 2006. usvojila Predlog zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama i da je skupštinska većina na čelu sa poslanicima DSS usvojila taj zakona, rekao je Gavrilović.

Funkcioner DSS je naveo da je Koštuničina vlada podržala i Predlog zakona o opštoj denacionalizaciji, ali da taj zakon nisu podržali tadašnji koalicioni partneri DSS.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.