Zapucali jer su mislili da vide divljač: U Zavidovićima ubijen efendija, ranjen njegov zet

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapucali jer su mislili da vide divljač: U Zavidovićima ubijen efendija, ranjen njegov zet

Admir ef. Vuković, tridesetšestogodišnjak iz Zavidovića, koji je živeo u Mokronogama, gde je i vodio tamošnji džemat, muškarac je koji je ubijen sinoć tokom krivolova u mestu Stoga u Zavidovićima. Njegov zet Mesud Krajinić u pucnjavi je ranjen.

Tragedija se dogodila sinoć oko 21.30, a kako se saznalo od poznanika preminulog efendije, Vuković i Krajinić, koji su lovci, na spomenutom lokalitetu su u to vreme nosili žito u hranilice životinja, prenosi Faktor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Zvao porodicu

S druge strane, u krivolovu su bili otac i sin P. H. i E.H. te im se, u trenutku dok su muškarci prolazili u njihovoj blizini noseći hranu, učinilo da vide divljač.

Odmah su zapucali prema njima. Vuković je ostao mrtav na mestu, dok je njegov zet zadobio nekoliko povreda. Srećom, povrede nisu bile teške, pa je Krajinić zadržao prisebnost i odmah telefonom pozvao porodicu kojoj je kratko rekao da je ranjen.

Ubrzo je transportovan u lokalni dom zdravlja gde mu je najpre ukazana pomoć.

Dežurna ekipa lekara policiju je potom obavestila da je u ovu ustanovu dovezena jedna osoba sa povredama nanesenim vatrenim oružjem, a Krajinić je transportovan u Kantonalnu bolnicu u Zenicu. Policija je odmah izašla na teren, a otac i sin osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje su uhapšeni.

Krajinić je nakon zbrinjavanja otpušten iz zeničke bolnice, s obzirom na to da su mu konstatovane lakše telesne povrede.

- Pacijent je u bolnicu dovezen u 22.20 zbog povreda leđa, lica i leve nadlaktice nastalih usled delovanja vatrenog oružja. Konstatovano je da se radi o lakim povredama. Pacijent je ipak opserviran neko vreme pa na kraju i pušten na kućno lečenje – rekla je za Faktor Aida Buro, portparol Kantonalne bolnice u Zenici.

Ubice u Tužilaštvu

Uviđaj na mestu događaja još traje, a obavljaju ga pripadnici MUP pod rukovodstvom dežurnog kantonalnog tužioca.

Tužilac je već naložio obdukciju tela preminulog. Međutim, prikupljanje dokaza je još u toku. Uhapšeni će danas biti predati nadležnom Tužilaštvu, prenosi Faktor.

- Otac i sin su uhapšeni i danas će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima ubistvo i lake telesne povrede. Dežurni tužilac će nakon zaprimanja izveštaja i ispitivanja osumnjičenih odlučiti o upućivanju predloga za pritvor. Naložena je obdukcija, koja će biti obavljena u Tuzli - rekla je portparol Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Iz MUP ZDK saopšteno je i da je uhapšen i F.H. (26) zbog sumnje da ima veze sa celim slučajem.

Admir ef. Vuković je rođen u Zavidovićima, završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, magistrirao u Velsu i nakon toga se zaposlio kao imam u džematu Mokronozi u Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad.

Iza ubijenog Vukovića ostala je porodica, supruga i dvoje dece, prenosi Faktor.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH, imam greškom ubijen u krivolovu

Izvor: RTS, 28.Jun.2017

Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su tokom krivolova kod Zavidovića greškom ubile jednog muškarca, a drugog ranile. "Radio Sarajevo" navodi da je reč o imamu iz Tomislavgrada Admiru Vukoviću, dok je njegov zet lakše ranjen. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.