Voda s Vrela Bosne zagađena i nije za piće

Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda s Vrela Bosne zagađena i nije za piće

Voda s Vrela Bosne je zagađena i nije za piće, potvrdio je to Feni lekar u Službi za zaštitu i unapređenje životne sredine Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo Zlatan Hamza.

Istakao je da Zavod za javno zdravstvo KS svaki mesec radi analizu vode na zdravstvenu ispravnost na Vrelu Bosne.

- Poslednji nalaz koji je rađen u maju je pokazao prisustvo bakterije ešerihija koli, te stoga voda nije za piće i predstavlja opasnost po zdravlje građana - kazao je Hamza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodavši da je "preporuka građanima da ne piju tu vodu".

Naglasio je da će analiza vode biti urađena ponovno do kraja juna kako bi se videlo da li se voda očistila ili ne.

Iz preventivnih razloga Zavod je predložio Kantonalnoj javnoj ustanovi za zaštićena prirodna područja da postavi tablu s upozorenjem da voda s izvorišta nije za piće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.