Vlada RS se zadužuje 9,4 miliona KM za kupovinu helikoptera

Izvor: Blic, 17.Avg.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS se zadužuje 9,4 miliona KM za kupovinu helikoptera

Vlada Republike Srpske ovlastila je ministra finansija Zorana Tegeltiju da potpiše ugovor o dugoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 9.400.000 KM za kupovinu višenamenskog helikoptera sa najpovoljnijim ponuđačem, NLB bankom Banjaluka.

Rok za otplatu tog kredita je šest godina, grejs period je tri godine i uračunat je u rok otplate, kamatna stopa do 2,85 odsto fiksno.

- Način otplate glavnice-posle isteka perioda odgode plaćanja glavnice u više jednakih šestomesečnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rata sve do dospeća poslednje rate kredita i način otplate kamate-polugodišnje sve do dospeća poslednje rate kredita - saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U saopštenju se navodi da je Vlada danas usvojila informaciju o sprovedenoj proceduri javne nabavke finansijskih sredstava - dugoročno kreditno zaduženje Srpske za kupovinu višenamenskog helikoptera /medicinska evakuacija i gašenje požara/ za potrebe Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske je u aprilu ove godine donela odluku o kapitalnoj investiciji i dugoročnom zaduživanju Srpske za nabavku helikoptera u iznosu od 9.400.000 KM kod domaćih kreditora, a na osnovu Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama, Zakona o Vladi Republike Srpske, odluci Vlade o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava.

Ministarstvo finansija Republike Srpske sprovelo je proceduru javne nabavke metodom otvorenog postupka, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, važećim podzakonskim aktima, Budžetom Republike Srpske za 2017. godinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.