Vlada RS predlaže kazne za prekršaje na društvenim mrežama

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Jan.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS predlaže kazne za prekršaje na društvenim mrežama

Vlada Republike Srpske predložila je novi Zakon o javnom redu i miru kojim je predviđeno i kažnjavanje prekršaja na društvenim mrežama, objavio je poslovni portal Capital.ba. Novim prijedlogom Zakona o javnom redu i miru se definicija pojma "javno mjesto" proširuje i na internet, odnosno društvene mreže, za čije kršenje su predviđene novčane kazne do 1.700 maraka, pa čak i kazna zatvora, navodi se u tekstu. "U odnosu na važeći Zakon o javnom redu i miru, proširuje se definicija >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << pojma javno mjesto, imajući u vidu, prvenstveno, društvene mreže preko kojih se vrše organizovanja određenih prekršaja javnog reda i mira, a veza se nalazi u mjestu na kojem je nastupila posljedica", navodi se u obrazloženju predloženog zakona, koji bi parlament RS trebalo da razmatra na sjednici 3. februara. Capital.ba navodi da je prijedlog zakona upućen u proceduru, iako i sam predlagač, Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, priznaje da nije dobilo odobrenje da je prijedlog u skladu s evropskim propisima. Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju je u izjavi o usklađenosti prijedloga zakona s propisima EU navelo: "Neprimenjivo". (Agencije)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Cvijanović: RS neće kontrolisati društvene mreže

Izvor: RTS, 27.Jan.2015

Premijerka RS Željka Cvijanović kaže da se predloženim novim Zakonom o javnom redu i miru ne uspostavlja kontrola nad društvenim mrežama. Ocenila je da su se predlogu tog zakona usprotivili "oni koji ga nisu ni pročitali". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.