Višković: Ustavni sud BiH štiti pravni sistem FBiH

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višković: Ustavni sud BiH štiti pravni sistem FBiH

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Radovan Višković, smatra da je Ustavni sud BiH više vodio računa da zaštiti pravni sistem Federacije BiH, nego o zahtevu koji je podnelo 30 poslanika Skupštine Srpske za ocenu ustavnosti zakona i ostalih opštih pravnih akata koje je Parlament FBiH usvojio od konstituisanja posle izbora 2014. godine.

- Bilo je očekivano da bude odbačen naš zahtev. Ustavni sud BiH verovatno je ocenio da bi, ukoliko bi bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prihvaćena apelacija poslanika Narodne skupštine Republike Srpske, nastao pravni haos u FBiH, a samim tim bi i izbor federalne Vlade bio nelegalan, kao i sve što su radili u protekle tri godine - rekao je Višković Srni.

On kaže da bi bilo zanimljivo videti koliko je sudija Ustavnog suda BiH bilo "za", a koliko "protiv" ove apelacije.

- Pretpostavljam da je ponovo bilo preglasavanja i da ova odluka nije donesena jednoglasno. Međutim, naša apelacija je imala određene efekte, jer Ustavni sud BiH poziva vlasti u FBiH da, u skladu sa zakonom i Ustavom, izvrše popunu Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH - rekao je Višković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.