Izvor: Blic, 05.Dec.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEŠTO UIGRANI PREVARANTI Na vozila bacali stare retrovizore, pa vozače uvjeravali da su skrivili sudar

Policija Srednjobosanskog kantona, u saradnji sa kolegama iz MUP Livanjskog kantona, otkrila je dve osobe koje su u proteklih nekoliko meseci varale građane na cestama u više kantona u FBiH.

Prevare su izvodili tako što su, prilikom mimoilaženja automobila koji su koristili sa drugim vozilom, na to drugo vozilo bacali razbijeni retrovizor. Potom bi sustizali druge vozače i optuživali ih da su im oštetili retrovizor i da trebaju platiti nastalu štetu, kako ne bi zvali policiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
S obzirom na to da su, u većini slučajeva koristili skupocena vozila kao što su “golf A7”, koje su prethodno iznajmljivali u renta kar kućama u Istočnom Sarajevu, od prevarenih vozača tražili su veće iznose novca.

Za prevare su koristili razbijene retrovizore, koje su prethodno nabavili na auto-otpadima.

Varali su građane na nenaseljenim deonicama puta, gde su se neretko presretnuti vozači bojali i za svoju bezbednost, te su pristajali da plate tražene iznose.

Osumnjičeni za ova krivična dela su Adi Đ. (24) i Jasmin I. (27) iz Sarajeva, a uhapšeni su na području Drvara, nakon čega su privedeni i saslušani i u Bugojnu.

Tokom kriminalističke obrade, njih dvojica su priznali da su u proteklom periodu izveli od 100 do 150 ovakvih prevara.

Iz MUP SBK je saopšteno da su prilikom identifikacije osumnjičenih veliki doprinos dali građani.

Ovaj dvojac uhapšen je i u junu prošle godine, zbog identičnih prevara koje su izvodili u Sarajevu.

Nisu "naseli" na prevaru

Tada su "pali" nakon što su ih policiji u Vogošći prijavila dvojica državljana Turske, koji nisu naseli na prevaru. I tada su priznali da su na isti način izveli više prevara, uglavnom na štetu stranih državljana u opštinama Vogošća, Centar i Stari Grad.

Očigledno je da ove prevare više nisu mogli izvoditi u Kantonu Sarajevo, pa su samo promenili lokaciju, ali ne i način delovanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.