Izvor: Blic, 23.Apr.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji sa građanima očišćeno izletište Zelenkovac

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, organizovana je akcija čišćenja izletišta Zelenkovac kod Mrkonjić Grada i uređenja okoline kojoj se odazvao veliki broj građana.

Zelenkovac... je li neko bio ovdje? Utisci? pic.twitter.com/8TGZUI0Ncn

Predsednik ekološkog pokreta "Zelenkovac" Borislav Janković kaže je iznenađen odzivom građana zainteresovanih za čišćenje.

- Očistili smo ulaz u izletište Zelenkovac, a, zahvaljujući ekipi Šumskog gazdinstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Lisina" iz Mrkonjić Grada, očišćen je prevoj Štrbina i šumski put ka Šibovima - rekao je Janković.

On je dodao da su učenici i nastavnici Osnovne škole iz Podrašnice očistili centar sela oko škole, crkve, pošte, prodavnice i teren duž magistralnog puta do Zelenkovca.

Janković je najavio da će se članovi ekološkog pokreta sutra pridružiti protestnom izletu protiv izgradnje hidroelektrane na izvorima ove reke.

Pročitajte još:

- U nedjelju smo planirali da posetimo Mesnu zajednicu Podrašnica i odaberemo pet najuređenijih domaćinstava - dodao je on, ističući da očekuje da će ova akcija dati željene rezultate i probuditi svest o očuvanju životne sredine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.