Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U “Unis Toolsu” situacija ista: U stečaj ne mogu, plate i doprinosi kasne

Još uvek je neizvesna sudbina radnika vogošćanskog “Unis Toolsa” s obzirom na to da im je onemogućen stečaj zbog neregularnosti pozicije v. d. direktora Huse Sarića koji nikada nije upisan u sudski registar, a na to sve treba dodati i kašnjenje plata i doprinosa.

Ranije ovoga meseca Opštinski sud u Sarajevu je odbio zahtev za stečaj nekadašnjeg privrednog giganta zbog neregularnosti u imenovanju direktora Huse Sarića, a danas, skoro mesec dana nakon rešenja Suda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << situacija u preduzeću je ista.

Predsednik Štrajkačkog odbora Dževad Bešlija kazao je da je zahtev za rešenje podnela neovlaštena osoba te da uslovi za stečaj ne mogu biti ispunjeni zbog direktora.

- Obećana nam je jednokratna pomoć i uplata doprinosa nakon što smo štrajkovali ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, ali i dalje proživljavamo agoniju. Ne znamo kome se obratiti, a situacija se ne menja. Na stečaj smo pristali pre godinu dana, iako smo znali da do njega ne može doći, a evo već drugi put se odbija na sudu - navodi predsednik Štrajkačkog odbora.

Podsećamo, radnici Unis Tools d.o.o. Vogošća su početkom oktobra mirnim protestima pred zgradom Vlade FBiH postigli dogovor s federalnim ministrom za energiju, rudarstvo i industriju Nerminom Džindićem koji im je obećao jednokratnu pomoć, uvezivanje staža i uplatu penzije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.