Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje: Novi otkazi u „Trendteksu“

Oko 40 radnica trebinjskog „Trendteksa“ jutros je došlo u ovo tekstilno preduzeće po, kako tvrde, pozivu uprave da uzmu radne knjižice.

Radnice, kojima nisu uručene knjižice, jer nisu izmirene sve obaveze prema Poreskoj upravi, navode da im je rečeno da će knjižice dobiti naredne sedmice.

Za mašinama „Trendteska“ danas je bilo tridesetak radnica koje su se još prošle sedmice vratile na posao, nakon jednodnevne obustave rada.

U proteklih desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana u „Trendteksu“ je uručeno pedesetak otkaza, uglavnom švaljama koje su imale ugovore na određeno vreme. Uprava „Trendteksa“ se nije oglašavala.

Novoizabrani gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kaže da smatra da se mora redefinisati postojeći ugovor između Vlade RS, koja je kupila bivši „Novoteks“ i preduzeća „Trendteks“ koje posluje u tim prostorima.

Pročitajte još:

- Ukoliko „Trendteks“ kao zakupac ne može da ispoštuje minimum obaveza prema radnicama, onda resorno ministarstvo treba da nađe novog zakupca, a već se pominju dva zainteresovana preduzeća - naveo je Petrović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.