Teatrofili će uživati! “Bekstvo od sreće’’ na sceni Narodnog pozorišta RS

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teatrofili će uživati! “Bekstvo od sreće’’ na sceni Narodnog pozorišta RS

Teatrofili Srpske uživaće ove godine u novim predstavama u Narodnom pozorištu RS, a repertoar će obogatiti i poznate predstave i glumačka imena iz Srbije.

Glumci su započeli godinu radom na predstavi “A beba se smije” (radni naslov), po motivima dela “Bekstvo od sreće” Džordža F. Vokera.

Adaptaciju i režiju za ovo ostvarenje potpisuje Dragan Ostojić, scenograf je Dragana Purković Macan, kostimograf Jelena Vidović, za muziku je zadužen Petar Topalović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Premijera predstave je planirana za početak marta, a na sceni će zaigrati Nikolina Friganović, Anja Ilić, Dragana Marić, Nataša Perić, Bojan Kolopić, Aleksandar Stojković, Zoran Stanišić i Danilo Kerkez.

- Ovo je priča o porodici koja je u eri propadanja sistema i sigurnosti preživljava. Komad se zove „Bjesktvo od sreće“ iako se živi u nesrećno doba. Pitanje šta je sreća proganja likove u ovoj predstavi. Odgovor nalaze u sebi i svojim bližnjima. I komično i tužno idu zajedno, jer živimo u takvom vremenu – rekao je reditelj Dragan Ostojić.

U Narodnom pozorištu RS već ranije su najavili da će ovu sezonu obradovati sa četiri nove predstave.

Pored Ostojića i Marka Misirače, na rediteljsku stolicu sešće i Milan Nešković i Belinda Božičković. Jedan od tekstova koji će se naći na sceni nacionalnog teatra je i “Usamljeni zapad”, predstava rađena po tekstu Martina Mekdona.

Nova, 87. sezona u Narodnom pozorištu RS naslovljena je sa “Nije krivo ogledalo”.

Ugovor o saradnji

Juče je potpisan ugovor o saradnji Narodnog pozorišta RS i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad. Ugovorom su ozvaničeni svi oblici partnerskog odnosa, kao što je razmena predstava i glumaca, tehnička pomoć u realizaciji predstava i zajednička produkcija, a sve u cilju ostvarenja kvalitetnije saradnje ove dve poznate pozorišne kuće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.