TEŠKA SUDBINA INVALIDA IZ GRADIŠKE Preživljava sa 100 KM, nije u mogućnosti da izdržava ćerku (12)

Izvor: Blic, 27.Jun.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEŠKA SUDBINA INVALIDA IZ GRADIŠKE Preživljava sa 100 KM, nije u mogućnosti da izdržava ćerku (12)

Koliko sudbina može biti teška na svojoj koži je osetio invalid, Stevo Brkanac (61), iz Žeravice kod Gradiške, koji živi u trošnoj kući bez kupatila, električne energije i vode, ali, nažalost to nije njegova najveća briga.

On preživljava sa svega 100 KM mesečno, što je nedovoljno za hranu, lekove i režije.

Život mu se pretvorio u pakao pre nekoliko godina kada je doživeo moždani udar, i kada mu je desna ruka ostala paralisana zbog čega ne može da radi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Imam 20 maraka invalidske penzije i 80 KM socijalne pomoći. Prioritet su mi lekovi, a za ostalo šta ostane - priča Brkanac kojem najteže pada to što ne može da radi.

Dok je bio zdrav zarađivao je obavljajući sezonske poslove.

- Izbegao sam iz Pakraca, a kuću u kojoj stanujem već desetak godina ustupio mi je jedan human čovek. Iako sam radio 14 godina u jednom preduzeću, Hrvatska odbija da mi isplaćuje penziju - žali se Brkanac, koji ima i dvanaestogodišnju ćerku, ali zbog nemaštine nije u mogućnosti da je izdržava, piše Glas Srpske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.