Švajcarska šalje novac Balkanu

Izvor: BanjalukaLive.com, 30.Avg.2015, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska šalje novac Balkanu

Švajcarska je danas saopštila da planira da pošalje finansijsku pomoć kako bi pomogla balkanskim zemljama da se izbore sa masovnim prilivom migranata i izbjeglica. Švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je izvještaj objavljen u nedjeljniku "NZZ am Zontag" da će Bern poslati finansijsku pomoć Srbiji, Makedoniji i BiH kako bi im pomogla da se izbore sa krizom sa migrantima na svojim teritorijima, prenosi "Press RS". Prema izvještaju, Bern planira da pošalje više od 100.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << švajcarskih franaka, ali portparol švajcarskog Ministarstva spoljnih poslova Silvija Miler rekla je agenciji Frans pres da iznos još nije utvrđen. Ona je istakla da će o ovom pitanju naredne sedmice biti riječi tokom bilateralnog sastanka između Švajcarske i Srbije. Nedjeljnik piše da je Švajcarska već obezbijedila 40.000 švajcarskih franaka kao pomoć u gradnji izbjegličkom kampu u pograničnom gradu u Srbiji. (BLLIVE, Foto: YAYimages)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Švajcarska će poslati novčanu pomoć Srbiji i Makedoniji

Izvor: NTV.rs, 30.Avg.2015

BERN – Švajcarska je danas saopštila da planira da uputi finansijsku pomoć Srbiji, Makedoniji i BiH kako bi mogle da reše situaciju vezanu za veliki broj migranata i izbeglica koje prolaze preko njihovih teritorija u nastojanju da stignu do EU.. Švajcarsko ministarstvo inostranih poslova je potvrdilo...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.