Suđenje Šariću: Odbrana iznosi završne riječi

Izvor: Cafe.ba, 27.Maj.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Šariću: Odbrana iznosi završne riječi

BEOGRAD - Iznošenjem završnih riječi odbrane u Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Završnu riječ prvi je počeo da iznosi advokat Milan Vujin koji brani optuženog Miloša Cajića i odbjeglog Marka Pandrca.

Nakon što svi branioci optuženih daju završnu riječ, sud će odrediti datum izricanja prvostepene presude, prenose beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << mediji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u svojim završnim riječima, prije desetak dana, predložilo Specijalnom sudu da Šarića i ostale osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 30 do 40 godina zbog organizovanja kriminalne grupe i krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Tužilac je za svjedoke saradnike tražio znatno niže kazne i predložio da Nebojša Joksović dobije ne više od šest mjeseci zatvora, Radan Adamović ne više od 10, dok je za Draška Vukovića tražio ne više od osam mjeseci.

Ovaj proces se vodi po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, od kojih je 14 još u bjekstvu.

Na klupi su osim Šarića, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

U bjekstvu su Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić i

Nebojša Sretenović i za njima je raspisana Interpolova potjernica.

Prvooptuženi Darko Šarić predao se vlastima u Srbiji 18. maja 2014. godine, nakon četiri i po godine bjekstva.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.