Spretne ruke jedne Banjalučanke: Od heklanja pravi predivne kolekcije CRTANIH LIKOVA

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spretne ruke jedne Banjalučanke: Od heklanja pravi predivne kolekcije CRTANIH LIKOVA

Rozalija Čabrić iz Banjaluke se bavi izradom heklanih igračaka već četiri godine. U njenoj maloj radionici je do sada nastalo više od 600 igračaka. Igla i vunica su njeno glavno oružje. Uz kombinaciju sa pamučnim koncem i dugmićima nastaju predivne kolekcije različitih crtanih likova.

Po narudžbi pravi sve vrste igračaka. Najviše ima medveda, sova, psića i ovčica. Popularni su često likovi Maše i mede, Jagodice Bobice, pa često hekla i takve igračke. Heklanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oduzima mnogo vremena, ali na kraju kada pogledate te divne igračke, sve se isplati.

– Igračke nastaju posebnom tehnikom heklanja koja je prilično zahtevna i oduzima dosta vremena. Igračke su punjene koflinom, smesom kojom se pune i jastuci na kojima spavamo, pa nema nikakve opasnosti za decu. Mogu ih koristiti deca svih uzrasta – kaže Rozalija.

Svoje radove je izlagala na sajmovima gde je naišla na veliki uspeh. Još uvek nije otvorila svoju radnju, pa igračke hekla isključivo po narudžbi. U budućnosti planira da počne heklati i lutke koje će posebno oduševiti devojčice, prenosi Elta TV.

– Nastojim da pravim različite igračke da bi bile unikatne. Na moju sreću uspešno su našle put do kupaca. Već sada imam i neke narudžbe u inostranstvo što me posebno raduje, jer ljudi prepoznaju originalnost – priča Rozalija.

Svi koji žele obradovati svoje mališane nekom od ovih zanimljivih igračaka, mogu ih naručiti putem fejsbuk stranice „My precious toys“. Cene igračaka su oko 12 KM.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.