Špirić: Dokument o akciji “Ušće” autentičan, ali OBA nije prisluškivale zvaničnike Srbije

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špirić: Dokument o akciji “Ušće” autentičan, ali OBA nije prisluškivale zvaničnike Srbije

Predsedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije /OBA/ BiH Nikola Špirić rekao je danas da je dokument "Dubinski prodor Ušće" originalan i da je zaveden u ovoj bezbednosnoj agenciji.

Nakon sastanka članova komisije sa rukovodstvom OBA BiH u Sarajevu, Špirić je naveo da se OBA ponašala u skladu sa zakonom kada je reč o tom dokumentu i da nije bilo prisluškivanja građana ni u BiH, niti izvan zemlje po osnovu tog zavedenog predmeta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- O sadržaju dokumenta ne možemo govoriti, s obzirom da će se unutar OBA BiH voditi interna istraga na koji način je dokument izašao izvan ove agencije. On je strogo poverljiv i dok se ne skine oznaka poverljivosti moramo ostati profesionalni - rekao Špirić novinarima u Sarajevu.

On je dodao da je uvidom u dokumentaciju zaključeno da nije bilo prisluškivanja građana ni u BiH, niti izvan nje. "Tu je bio malo `spina` i treba da podržimo profesionalan rad agencije", naveo je Špirić.

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbednosne agencije /OBA/ BiH i rukovodstvo ove agencije održali su danas u Sarajevu sastanak kako bi razmotrili pitanja u vezi sa predmetom koji se vodi pod kodnim nazivom "Ušće".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvaničnici Srbije i BiH nisu prisluškivani

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017

SARAJEVO - Tajni dokument OSA-e je autentičan što znači da nije bilo prisluškivanja zvaničnika i građana Srbije i BiH, te da je sve urađeno u skladu sa zakonom...Ovo je potvrđeno na današnjem sastanku Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH i članova...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Afera Ušće: Tajna služba BiH nije prisluškivala zvaničnike Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2017

Predsedavajući parlamentarne Komisije za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Nikola Špirić izjavio je danas da tajna služba BiH nije prisluškivala zvaničnike Srbije, kako se ranije spekulisalo u medijima...Špirić je posle sastanka s rukovodstvom OBA rekao novinarima da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.