Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam kandidata u trci za poziciju predsednika Suda BiH

Na konkurs Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH za poziciju predsednika Suda BiH prijavilo se sedam kandidata od kojih dva nisu sudije Suda Bosne i Hercegovine.

Pet kandidata sudije su Suda BiH. Kako nezvanično saznaje N1 to su sudije Mira Smajlović, Izo Tankić, Ranko Debevec, Tihomor Lukes i Branko Perić.

Prijavu na konkurs za poziciju predsednika Suda BiH poslala je i Dalida Burzić glavni tužilac Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo, te Ismet Šuškić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tužilac Tužilaštva BiH.

Pre privremene suspenzije, suspendovani glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Goran Salihović odlučio je da se ne prijavi na konkurs za predsednika Suda BiH. Za N1 su tada naveli da se "zbog započetih poslova i obaveza i ozbiljne situacije u državi, smatra potrebnijim da završi započete aktivnosti u Tužilaštvu BiH".

Inače, Meddžida Kreso na poziciji je predsednice Suda BiH gotovo 12 godina. Za sudiju i predsednicu Suda Bosne i Hercegovine imenovana je 10. oktobra 2004. godine. Na funkciju predsednice ove institucije ponovo je imenovana 26. januara 2011. godine.

Predsednika Suda BiH postavlja Visoki sudski i tužilački savet BiH. Predsednik se imenuje na mandat od šest godina i može biti ponovno imenovan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sedam kandidata za predsednika Suda BiH

Izvor: B92, 01.Okt.2016

Sarajevo -- Na konkurs Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH za upražnjeno mesto predsednika Suda BiH prijavilo se sedam kandidata, od kojih dvoje nisu sudije tog suda...Kako je javio N1 BiH, pet kandidata su sudije Suda BiH, a to su Mira Smajlović, Izo Tankić, Ranko Debevec, Tihomor Lukes i Branko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.