Šarović: Hrvatska će naknadu za inspekcijski nadzor nad uvezenim voćem i povrćem vratiti na 90 kuna

Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Hrvatska će naknadu za inspekcijski nadzor nad uvezenim voćem i povrćem vratiti na 90 kuna

Hrvatska će naknadu za inspekcijski nadzor vratiti na 90 kuna (28 KM) potvrdio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović.

Nakon što je hrvatsko ministarstvo poljoprivrede pooštrilo nadzor nad uvozom voća i povrća iz zemalja izvan Evropske unije, usledio je talas nezadovoljstva susednih zemalja, među kojima je i BiH, koje su zaprietile žestokim odgovorima.

- Ministar Tomislav Tolušić je tim potezom poskupio naknadu za inspekcijski nadzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s 90 kuna (27.70 KM) na 2.000 kuna (527 KM), međutim, naknade će se vratiti na 90 kuna – rekao je Šarović za Avaz.ba.

On je rekao da je ovo velika pobeda diplomatije.

Odbor za poljoprivredu i Odbor za privredu najavili su održavanje zajedničke sjednice u petak kada bi se trebalo raspravljati o novom Pravilniku.

Srbija je na Tolušićev potez odgovorila kontramjerom. Tako je osim fitosanitarne i veterinarske kontrole, sve prehrambene proizvode iz Hrvatske Carinska uprava od petka podvrgavala i laboratorijskoj analizi. Evropska komisija pozvala je sve strane da se suzdrže, izbegnu eskalaciju te da učine sve kako bi razrešile ovo pitanje kroz konsultacije u koje će ući u dobroj veri. .

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska vraća staru cijenu naknade za inspekcijski nadzor

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2017

ZAGREB - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da će Hrvatska iznos naknade za inspekcijski nadzor vratiti na 90 kuna, odnosno 23,70 KM...On je naveo da je nakon jutrošnjih, završnih konsultacija sa hrvatskim ministrom Tomislavom Tolušićem to pitanje definitivno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.