Izvor: Blic, 28.Sep.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaran od 15 kilograma: U jezeru Starača ulovljena najveća riba do sada

Jezero Starača u blizini Ilijaša, koje je bilo divlja deponija, odavno je postalo poželjno mesto za ribolov. Da u njemu ima potencijala potvrđuje nedavno ulovljen šaran od 15 kilograma.

To je do sada najveća ulovljena riba na toj vodi, a iz Udruženja „Bistro!“ koje upravlja ribolovnim područjem u opštini Ilijaš kažu da ima i većih riba.

Ističu da u jezeru žive ribe teže od 20 kilograma koje su ubačene u protekle dve godine.

Predsednik Udruženja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Adnan Osmanagić, je kazao da je jezero postalo prepoznatljivo po ulovima štuka, tako je u proteklih nekoliko dana uhvaćen veći broj kapitalnih primeraka ovih najvećih slatkovodnih predatora.

- U narednom periodu, na jezeru će biti održana dva takmičenja i to u lovu šarana i amura, te lovu grabljivica na umetne mamce s obale. Novac od kotizacija za takmičenje ribolovci su namenili za poribljavanje jezera kalifornijskom pastrmkom koje će biti izvršeno polovinom oktobra - rekao je Osmanagić.

Jezero Starača nalazi se na području opštine Ilijaš, nedaleko od naseljenog mesta Ljubinići. Jezero je, uprkos nezagađenoj i kvalitetnoj vodi, pre uređivanja bilo deponija.

Zahvaljujući članovima Udruženja „Bistro!“ iz Sarajeva i drugim ribolovcima koji su prethodnih godina bili inicijatori uređivanja i čišćenja ovog lokaliteta bogatog prirodnim lepotama, sada služi za održavanje takmičenja ribolovaca, ali i kao izletište.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.