Sa američke „crne liste“ skinuto samo JEDNO IME, a evo o kome se radi

Izvor: Blic, 22.Jun.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa američke „crne liste“ skinuto samo JEDNO IME, a evo o kome se radi

Kancelarija za kontrolu stranih sredstava (OFAC) koji funkcioniše pri Ministarstvu finansija SAD objavio je novu "crnu listu" fizičkih i pravnih osoba na kojoj se nalazi i više imena iz Bosne i Hercegovine, koja su SAD sumnjiva uglavnom zbog krivičnih dela ratnih zločina, kriminala i terorizma.

Sa "crne liste" skinut je Senad Šahinpašić iz Foče, kontroverzni biznismen, svojevremeno jedan od najjačih bošnjačkih tajkuna. Ostao je upamćen po izjavi koju je uputio sa skupštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << govornice: „Pliva patka, pliva guska, ova zemlja biće Turska“.

Na „crnoj listi“ se još uvek nalaze Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Savo Krunić, Hasan Čengić, Bakir Alispahić i Srpska demokratska stranka (SDS).

Ove godine na "crnu listu" uvršten je i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik. Pored Dodika, tu su i Sonja i Aleksandar Karadžić, Tomislav Kovač, Radomir Kojić, Milovan Bjelica, Dragan Spasojević i Dragomir Vasić.

Između ostalog, tu su i Milan Lukić, Sredoje Lukić, Sreten Lukić, Milorad Krnojelac, Radislav Krstić, Tomislav Kovač, Radomir Kojić, Nusret Imamović, Bajro Iković, Ljuban Ećim, Safet Durguti, Vidoje Blagojević, Tihomir Blaškić, ali i Naser, Liridon i Besnik Kelmendi.

Na američkoj "crnoj listi" nalaze se i brojne organizacije u BiH, a koje su povezana sa zemljama Bliskog istoka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Trump donio odluku o zapadnom Balkanu – Dodik i dalje na ‘crnoj listi’

Izvor: SandzakPress.net, 22.Jun.2017

Ured za kontrolu stranih sredstava (OFAC) koji funkcioniše pri Ministarstvu finansija SAD-a objavio je novu “crnu listu” fizičkih i pravnih osoba na kojoj se nalazi i više imena iz Bosne i Hercegovine koja su SAD-u sumnjiva uglavnom zbog krivičnih djela ratnih zločina, kriminala i terorizma. Na...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.