SVA SELA BEZ STRUJE Sneg paralisao celo područje Novog Grada

Izvor: Blic, 14.Jan.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVA SELA BEZ STRUJE Sneg paralisao celo područje Novog Grada

Sva sela na području opštine Novi Grad jutros nemaju električnu energiju zbog snežnih padavina,

Problemi u elektrosnabdevanju počeli su sinoć oko 19 časova.

Prema informacijama iz lokalnog Centra za obaveštavanje, bez napona su dalekovodi "Blatna", "Blagaj-Svodna", "Suhača-Agići-Budimilić Japra" i dalekovod za Kostajnicu, a prekidu je i 35 kilovoltni dalekovod Prijedor-Novi Grad.

Obim kvarova na niskonaponskoj mreži biće poznat nakon sanacije kvarova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na dalekovodima, kažu u ovom Centru.

Jutros nije saobraćao ni putnički voz na lokalnoj liniji Novi Grad-Dobrljin, jer je elektro-kabl u naselju Tunjica pao na kontaknu mrežu železnice.

Problema ima i u telefonskoj saobraćaju, a fiksna mreža ne radi u delovima opštine gde su zbog dužeg nestanka električne energije ispraženjne baterije u centralama.

Magistralni i regionalni putni pravci na području opštine su očišćeni i prohodni, a radnici Komunalnog preduzeća "Komus" od sinoć su angažovani na čišćenju lokalnih kategorisanih puteva.

Iz ovog preduzeća kažu da su očišćeni svi lokalni kategorisani putevi osim dela puta u selu Grabašnica gde zbog snežnih smetova nije mogla da prođe mehanizacija.

Visina snega u opštini Novi Grad jutros iznosi 13 centimetara, a u višim krajevima oko 20 centimetara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.