SRCE ZA DECU Mali heroji na Vlašiću uživali u jahanju, plivanju, biciklizmu...

Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRCE ZA DECU Mali heroji na Vlašiću uživali u jahanju, plivanju, biciklizmu...

Udruženje „Srce za decu“, koja boluju od raka, u FBiH je deveti put organizovalo rehabilitacioni kamp za decu koja su lečena od malignih obolenja. U pratnji dece su bili i njihovi roditelji, odnosno pratioci.

Ovogodišnji kamp se održao u hotelu „Pahuljica“, na planini Vlašić, gde je bilo prisutno 65 izlečene dece od malignih obolenja. Tim odgovoran za organizaciju i realizaciju kampa su bili: koordinator kampa, socijalni radnik, psiholog, socijalni pedagog, lekar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i medicinska sestra sa Hematoonkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike UKCS, te sportski animatori.

- Rehabilitacioni kamp je prilika za izlečenu decu da se druže sa svojim drugarima iz bolnice, ali sada u mnogo lepšem okruženju, da borave na svežem zraku, stiču i razvijaju nove veštine, jačaju samopouzdanje - navodi se u saopštenju udruženja.

Deca su uživala u školi jahanja i plivanja, biciklizmu, streljaštvu, orijentaciji u prirodi, društvenim radionicama, sportskim aktivnostima, šetnjama i zabavama, dok su roditelji imali psihološke radionice i savetovanje, pedagoške radionice i savetovanje, te sportske aktivnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.