SNSD: Opozicija je pešadija nedobronamernih zapadnih sila

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNSD: Opozicija je pešadija nedobronamernih zapadnih sila

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopštio je danas da "histerična reagovanja" lidera opozicije u Republici Srpskoj na informacije o tome da navodno postoji plan da opozicija, zajedno s određenim međunarodnim centrima moći, želi da sruši aktuelnu vlast u tom entitetu, dokazuju opravdanost takvih sumnji.

To bi, kako se ističe u saopštenju SNSD-a, "moralo da bude ozbiljno upozorenje svima koji su na poziciji odbrane Republike Srpske".

"Umesto da debati o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svom političkom delovanju u tom pogledu pristupe argumentima, lideri opozicije su se brutalno obrušili na medije koji su preneli informaciju da bi se rukovodstvo RS, s predsednikom Miloradom Dodikom na čelu, moglo naći na udaru određenih snaga kojima nije po volji njegovo nastojanje da vodi politiku, pre svega, u interesu građana RS", navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a su ocenili da to "ne treba da čudi, jer su lideri opozicionih stranaka u RS odavno pristali da budu deo snaga čiji je ideolog američki teoretičar Džin Šarp, otac takozvanog nenasilnog otpora koji, kao po pravilu, dovodi do nesreće tamo gde se primenjuje".

"Dokaz za to su upravo konstantni brutalni napadi na medije koji im nisu po volji, svakodnevni pokušaji rušenja autoriteta najvažnijih institucija RS, razni takozvani performansi koji treba da uvuku građane u prljavu političku igru i još mnogo toga iz priručnika 'obojenih revolucionara' koji širom sveta donose nesreću onima za čija se prava navodno zalažu", naglasili su iz vladajuće stranke u RS.

SNSD je opoziciju nazvao "pešadijom nedobronamernih zapadnih sila, koja je zarad ličnog interesa spremna da žrtvuje interes cele zajednice".

"Republici Srpskoj, kao demokratskom društvu, izuzetno je važno da ima jaku opoziciju, ali dobronamernu, koja nije podanička, kako bi na konstruktivan način u predstojećem vremenu punom izazova doprinela odbrani interesa, pre svega, Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Ruska agencija Sputnik ranije je objavila da postoji tajni plan delovanja opozicije RS, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, čiji je cilj rušenje predsednika RS MIlorada Dodika i aktuelne vlasti.

Predstavnici opozicije odbacili tu takve tvrdnje, navodeći da su one plasirane iz Dodikovog kabineta, kako bi se prikrile brojne kriminalne afere u koje je umešan i vrh vlasti RS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.