SAUNA NA TOČKOVIMA Iz Banjaluke do Trebinja u autobusu bez klime na plus 41

Izvor: Blic, 11.Jul.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAUNA NA TOČKOVIMA Iz Banjaluke do Trebinja u autobusu bez klime na plus 41

Veoma visoke temperature zadnjih dana glavna su tema širom sveta a velike temperature nisu zaobišle ni Bosnu i Hecregovinu.

Crveni meteoalarm proglašen je od Prijedora do Bijeljine zbog najavljene ekstremno visoke dnevne temperature dok je narandžasto upozorenje izdato je za regije Banjaluka, Bihać, Sarajevo, Tuzla, Višegrad, Trebinje i Mostar. Ipak ovi meteoalarmi nisu uticali na prevoznike da prilagode svoje autobuse i učine ih komfornijim za putnike, piše Mojkontakt.com.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Autobus prevoznika “Ubla turs” iz Trebinja koji vozi na redovnoj liniji Trebinje-Banjaluka i obrnuto, pokupio je svoje putnike na +41°C koliko je pokazivao termometar na autobuskoj stanici u Banjaluci. Naravno ovo ne bi bilo ništa čudno da autobus nije u najmanju ruku nalik onom iz kultnog filma “Ko to tamo peva” prevoznika firme Krstić.

Bez klima uređaja, sa kartonom na šiberu u službi borbe protiv sunca, koferima na sedištima umesto u bunkeru koji je predviđen za prtljag, ali naravno i nalepnicom na autobusu visoko turističke klase, putnici su krenuli put Hercegovine uz opojan miris goriva koje je cureći ostavljalo trag pa asfaltu. Zapaljiva atmosfera od velike temperature tako je lako mogla zaista da preraste u požar sa fatalnim ishodom.

Ovo nije prvi put da autobus ovako “visokog standarda” prevozi putnike na ovoj deonici, tako da putnici već godinama trpe bahatost prevoznika koji ne želi da uloži u vozni park.

Pukom srećom putnici su bezbedno stigli u Trebinje i ovoga puta. Podsećamo u maju ove godine u Banjaluci primljeno je 36 pacijenata sa infarktima a u prvih pet meseci čak 175 pacijenata. Prema rečima doktora, visoke temperature i sparine negativno utiču na opšte stanje kardiovaskularnih bolesnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.