Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rovovska BITKA za kontrolu nad 1,2 miliona KM: Borba DNS i SP za UTICAJ na finansiranje klubova

Iza izmena skupštinskog poslovnika krije se rovovska bitka za kontrolu nad 1,2 miliona KM iz gradske kase.

Toliko je u budžetu planirano za sport i rekreaciju, a 90 odsto tog novca je namenjeno za sportske klubove. Koliko će koji klub dobiti odlučiće Skupština, ali ne, kao ranijih godina, na predlog skupštinskog Saveta za sport, nego na predlog  Gradske uprave i gradonačelnika.

Tako će u raspoređivanju para, značajnu ulogu imati načelnik budućeg Odelenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za sport, socijalista Dragan Banjac, dok je Savet, koji kontrolišu kadrovi DNS, marginalizovan.

Donedavni predsednik Saveta za sport, Nenad Šibarević, (DNS) uložio je amandman na novi skupštinski poslovnik, u kome ovaj savet nije ni spomenut u kontekstu finasiranja, uz napomenu da veruje da je „u pitanju tehnička greška“. Amandman je prihvaćen, ali ni nakon ispravljanja „tehničke greške“, Savet za sport nije dobio moć kakvu je imao.

- Savet će samo davati mišljenje o načinu finansiranja, ali neće presduno uticati na finansiranje klubova, kao u prethodnom mandatu – kaže izvor „Euroblica“ iz Skupštine Grada.

U DNS nisu želeli da komentarišu spekulacije o navodnoj borbi koalicionih partnera za uticaj na finansiranje sporta. Potpredsednik banjalučkog SP Milan Milaković tvrdi da „nema nikakve borbe“, ali i da će način finansiranja sportskih klubova predlagati odelenje za sport, jer je to jedino logično i zakonito rešenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.