Protestovali građani koji otplaćuju kredite u francima

Izvor: Cafe.ba, 31.Jan.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestovali građani koji otplaćuju kredite u francima

Nekoliko stotina građana koji kredite otplaćuju u švajcarskim francima protestovali su danas ispred Narodne banke Srbije /NSB/ i pozvali nadležne da im pomognu da otplate zaduženja i da pronađu sistemsko rješenje.

Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva", koje je organizovalo protest, predalo je listu svojih zahtjeva NBS i Ministarstvu finansija, tražeći, između ostalog, da se mjesečne rata i glavnica za kredit svedu na realan nivo.

Predsjednik Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Dejan Gavrilović rekao je da građani očekuju pomoć NBS i najavio da će građani po okončanju protesta pokrenuti niz pojedinačnih tužbi prema bankama.

"Zbog naglog skoka `švajcarca` naše porodice su ugrožene, stoga je potrebno sistemsko rešenje, a ne pojedinačni razgovori između klijenata i banke", rekao je on.

Gavrilović je poručio da se Udruženje ne slaže sa mogućim rješenjem da rok otplate kredita bude produžen, jer bi to, kako je rekao, značilo da ove kredite treba da otplate djeca i unuci onih koji su ih podigli.

On je rekao da se još ne zna da li će sastanku NBS sa udruženjem banaka, koji je planiran za ponedeljak, 2. Februara, prisustvovati i predstavnici građana.

U Srbiji ima oko 21.500 kredita u švajcarskim francima. /

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Vapaj zaduženih u "švajcarcima": Pomozite nam!

Izvor: Mondo, 31.Jan.2015

Nekoliko stotina građana koji kredite otplaćuju u švajcarskim francima protestovalo je danas ispred Narodne banke Srbije pozivajući nadležne da im pomognu u otplati zaduženja i da pronađu sistemsko rešenje...Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva", koje je organizovalo protest, predalo je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.