Prijedor: Sportski klubovi ne plaćaju termine za igranje utakmica

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijedor: Sportski klubovi ne plaćaju termine za igranje utakmica

Odbornici Skupštine grada Prijedora na poslednjem zasedanju pozvali su sportske klubove da redovno izmiruju obaveze prema Sportskoj Dvorani „Mladost“.

Sa druge strane, pohvalili su rukovodstvo ove javne ustanove i usvojili izveštaj o njenom radu za prošlu godinu.

Odbornik DNS Goran Predojević istakao je da nije dobar odnos klubova prema ovoj ustanovi, u kojoj besplatno treniraju, a jedina im je finansijska obaveza plaćanje prostora za utakmice.

- Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klubove koji ove i prošle godine nisu platili nijednu marku za održavanje utakmica i pozivam ih da se bolje odnose prema toj ustanovi - rekao je Predojević.

Predložio je da gradska uprava razmotri mogućnost da klubovima dodeljuje novac namenski za igranje utakmica u Dvorani.

- Ako grad nekom dodeli, ne tako malo sredstava, a taj klub ne plati utakmicu u Dvorani čiji je osnivač grad, mislim da to nije dobro - zaključio je on.

Odbornik SDS Milan Tubin istakao je da je ova ustanova ostvarila veliki napredak u teškim uslovima.

- Osposobljena je rasveta, higijena je na nivou i rade tuševi sa toplom vodom, a to je ranije bio veliki problem - rekao je Tubin.

Postignutim rezultatima zadovoljan je i direktor Dvorane „Mladost“ Darko Stojanović.

- Dovoljno je samo reći da nam je godinu dana ranije pozitivno poslovanje iznosilo oko 1.500 maraka, dok je to prošle godine bilo oko 7.100 KM – istakao je Stojanović.

Dodaje da nijedan sportski klub ne plaća redovno obaveze za igranje utakmica u ovoj sportskoj ustanovi.

- Imamo dva kluba koja plaćaju nešto, a dva ništa ne plaćaju, razumemo da je teško vreme, ali mislim da bi trebalo da na prvo mesto stave plaćanje prostora za igranje utakmica, pa onda da izmiruju ostale obaveze - rekao je Stojanović.

Sa druge strane, novac koji zarade od prodaje ulaznica za utakmice u Dvorani, sportski klubovi, zadržavaju za sebe.

Prošle godine, u ovoj Dvorani, utakmice su igrali Rukometni klub „Prijedor“, Ženski rukometni klub „Mira“, Košarkaški klub „Prijedor“ i Ženski košarkaški klub „Mladost“. Klubovi koji igraju u Premijer ligi, trebalo bi da održavanje utakmica u Dvorani plaćaju po 370 KM, a ostale lige oko 175 KM, pa imanji iznos u zavisnosti od stepena takmičenja.

Pored klubova, u ovoj sportskoj ustanovi časove fizičkog vaspitanja imaju učenici četiri srednje škole grada na Sani.

Tribina SNSD među manifestacijama

U sportkoj Dvorani „Mladost“ održavaju se i brojni koncerti te kulturno zabavne manifestacije. Zanimljivo je da je u izveštaju o poslovanju u ovu kategoriju svrstana i Tribina SNSD od septembra prošle godine.

– Zar je tribina SNSD kulturno zabavna manifestacija – retorički je upitao odbornik DF Mirsad Duratović, na šta su se svi u Skupštinskoj sali nasmejali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.