Premijer liga BiH: Milutinović doneo prvu pobedu Krupi

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer liga BiH: Milutinović doneo prvu pobedu Krupi

Fudbaleri Krupe ostvarili su prvu pobedu u Premijer ligi Bosne I Hercegovine, a u utakmici 5. Kola Krupa je pobedila Čelik rezultatom 1:0, golom MIlutinovića iz penala u 80. minute.

Najstrožoj kazni prethodio je prekršaj Markovića nad Ljubenovićem, a sudija Soknić bez razmišljanja pokazao je je na belu tačku. Precizan s tabele tačke bio je MIlutinović.

Već u drugom minutu domaći su zapretili preko Koljića koji je nakon jedne odbijene lopte sa oko osam metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šutirao preko gola, a samo četiri minute kasnije u prilici je Ljubenović ali i on šutira preko gola.  U 37. minutu Milanović je centrirao s desne strane, sa oko pet metara iskosa sa desne stane šutirao je Fajić ali je Marković dobro intervenisao. Na isteku neregularnog dela Milanović je nanizao nekoliko fudbalera Čelika, došao do ruba šesnaesterca, šutirao, ali lopta odlazi preko gola. Isti igrač minut kasnije ubacuje s desne strane, a odbrana Čelika loptu izbacuje u korner.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena nova prilika za Krupu, Milutinović je loptu ubacio iz kornera, na drugoj stativi bio je Vukotić koji šutira glavom ali lopta odlazi pored gola.

U 60. minutu Čelik je imao veliku priliku za postizanje gola pošto je sudija Soknić, nakon starta Vukotića nad Šišićem pokazao na belu tačku. Najstrožu kaznu izveo je Mahmutović ali je njegov udrac zaustavila stativa.

U 68. minutu Krupa ponovo preti, Barić je odlično šutirao sa dvadesetak metara ali je Karić na mestu, a samo minut kasnije nakon sjajnog centaršuta Jašarevića očajno interveniše Fajić tako da još jedna prilika Krupe odlazi u nepovrat.

Trener Krupe Slobodan Starčević bio je zadovoljan nakon trijumfa svog tima.

- Čestitam svojim igračima koji su izdržali, i teško došli do pobede. Spremali smo se na ovakav način igre Čelika, sa dobrim blokom i nekoliko kvalitetnih igrača koji čekaju kontru. Mi smo i dalje nastavili sa lošom realizacijom, 13 kornera, 15 udaraca van okvira gola i imali smo sreću da nakon toliko šansi Čelik nije postigao gol iz penala. Ovo je za nas veliki podstrek za nastavak prvenstva jer smo sa ovom pobedom ušli u mirnu luku – rekao je Starčević.

Kemal Hafizović, trener Čelika čestitao je Krupi na zasluženoj pobedi.

- Korektna utakmica, bez incidenata. Krupa je zasluženo pobedila. Imali smo utakmicu u svojim nogama ali naši ključni igrači nisu bili na svom nivou što je kumovalo porazu i umanjilo kvalitet naše igre – rekao je Hafizović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.