Požar u Srebreniku: Vatrogasci sprečili širenje vatre u krugu pilane

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Srebreniku: Vatrogasci sprečili širenje vatre u krugu pilane

U krugu pilane, vlasnika Dž.M., a koja se nalazi u naselju Bijelića Brdo kod Srebrenika sinoć oko 17 sati izbio je požar.

Uzroci požara, koji je planuo u jednom od drvenih pomoćnih objekata, preteći da se proširi na pogon pilane i velike količine drvene građe, još nisu poznati, prenosi Avaz.

Nakon poziva vlasnika, intervenisali su pripadnici Profesionalne vatorgasne jedinice Srebrenik, a na lice mesta izašli su i radnici “Elektrodstribucije” Srebrenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su isključili dovod električne struje i omogućili bezbedno gašenje požara.

Zahvaljujući blagovremenoj dojavi i brzoj intervenciji vatrogasaca, požar je za 45 minuta stavljen pod kontrolu te je sprečeno širenje vatrene stihije na veliki proizvodni pogon za preradu drveta.

U požaru je izgorela konstrukcija pomoćnog objekta i manja količina drvenih paleta i lamperije, a lakše opekotine u predelu ruke zadobio je vlasnik pilane Dž.M.

Ukupna materijalna šteta iznosi od oko 1.000 maraka, a vrednost spašene imovine procenjuje se na više stotina hiljada maraka. Uviđaj na licu mesta obavili su pripadnici Odela kriminalističke policije PS Srebrenik koji rade na otkrivanju uzorka požara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.