Poreznici idu u kontrolu na kupališta u RS

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreznici idu u kontrolu na kupališta u RS

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske će narednim danima intenzivirati kontrole u ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge na bazenima i drugim kupalištima širom RS.

Analiza podataka koji se sa fiskalnih kasa ovih  poreskih obveznika prikupljaju na serveru Poreske uprave RS ukazuje na to da određen broj tih poreskih obveznika ne prijavljuje tačan promet, posebno ako se ima u vidu da je letnja sezona u punom jeku i da ta mesta posećuje veliki broj građana.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />U Poreskoj upravi sumnjaju da neki od tih poreskih obveznika ne izdaju fiskalne račune nakon svake prodaje ili pružene usluge. Iz tog razloga, inspektori Poreske uprave RS će u narednim danima, nakon ovog preventivnog upozorenja, krenuti u intenzivne kontrole, s ciljem uvođenja reda u ovoj oblasti.

Podsećamo da Poreska uprava RS ove pojačane kontrole obavlja u okviru ranije najavljene kampanje „Korak preduzmi, račun uzmi“ koja se sprovodi na većem broju elektronskih i štampanih medija u RS i čiji je cilj podizanje svesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga RS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.