Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici sretni: Pod zakup ide još 2.000 hektara zemlje u Lijevče polju

Osim 7.500.000 hektara poljoprivrednog zemljišta datog pod koncesiju, u Lijevče polju će još 2.000 hektara biti ponuđeno pod zakup poljoprivrednim proizvođačima koji na tome dugo insistiraju.

Ovo je u Gradiški danas izjavio Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede RS nakon razgovora sa načelnikom Zoranom Adžićem i njegovim saradnicima.

On je kazao da je optimista, posle promene ovdašnje vlasti i funkcionisanja Skupštine opštine koja treba da se saglasi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << planom davanja pod zakup navedenom zemljišta.

- Da bi podržali i pomogli našim poljoprivrednicima, Ministarstvo poljoprivrede RS će naredne godine obezbediti 60.000.000 KM  podsticajnidh sredstava. Vlada RS i resorno ministarstvo takođe će pokušati naoknaditi štete od mraza u voćarstvu. Iznose ćemo precizirati do kraja godine ali to u potpunosti ne može podmiriti izgubljenu dobit i štete, posebno u gradiškom Pozkozarju – reko je Mirjanić.

On je podržao i aktivnosti lokalne vlasti na jačanju agro-zona u Novoj Topoli i prigradskom naselju Liman istićući da ti poslovi imaju mnogo širi i veći značaj od ove sredine.

- Ministarstvo kojim rukovodim će, zajedno sa Vladom RS pomoći realizaciju tih projekata jer su oni veoma važni za inostrane investitore. Liman je pored Save, u području novog graničnog prelaza, što otvara nesagledive mogućnosti razvoja – kazao je Mirjanić.

Njegov domaćin, Zoran Adžić koji je resornog ministra prvi put ugostio nakon preuzimanja načelničke funkcije uverava da su planovi nove lokalne uprave naišli na potpuno razumevanje i podrušku.

- Naša najveća perspektiva je u oblasti poljoprivrede jer je Lijevče polje najveća tvornica na otvorenom. Cilj je da uslove proizvodnje poboljšamo, obezbedimo navodnjavanje, zaštitu od elementarnih nepogoda, stimulišemo proizvođače i pokrenemo prerađivačku industriju – izjavio je Adžić posle sastanka sa ministrom poljoprivrede Stevom Mirjanićem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.