Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija RS otvorila novu istragu protiv Dragana Anđelića

Centar javne bezbednosti Istočno Sarajevo pokrenuo je novu istragu protiv Dragana Anđelića, zamenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, zbog sumnje da je vršeći funkciju direktora „Voda Srpske“ sklopio više štetnih ugovora i nanio štetu preduzeću i budžetu RS.

I pored niza medijskih tekstova u kojima se iznosila otvorena sumnja njegovog rukovođenja „Vodama Srpske“ Anđelić je početkom meseca imenovan za zamenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

U CJB Istočno Sarajevo zvanično su potvrdili da su anonimnu krivičnu prijavu grupe građana zaprimili 30. juna ove godine te da su o navodima iz prijave obavestili Okružno tužilaštvo u tom gradu, piše Capital.ba

- CJB je zaprimio anonimnu prijavu grupe građana RS sa molbom da se, kako stoji u prijavi, zaustavi pljačka koju je godinama radio direktor „Voda Srpske“ Dragan Anđelić. U prijavi je, između ostalog, navedeno da je Anđelić sklopio više štetnih ugovora i naneo štetu preduzeću i budžetu te sa firmom „Radis“ iz Istočnog Sarajeva sklopio ugovor bez javnih nabavki i uplatio joj avans iako ta firma nikada ništa nije uradila – navode iz CJB Istočno Sarajevo.

Pročitajte još:

Bijeljinska policija je protiv Anđelića ranije vodila istragu zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja oštetio ovo preduzeće za 237.463 marke, a drugima pribavio nezakonitu imovinsku korist. Međutim, nadležno užilaštvo je odbilo navode iz izveštaja i nije podiglo optužnicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.