Poginuo vukovarski prota

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo vukovarski prota

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Vukovara nastradao Jovan Radivojević (42). Sveštenik izgubio kontrolu i udario u automobil iz suprotnog smera U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila u nedelju na vukovarskoj obilaznici poginuo je protojerej-stavrofor Jovan Radivojević (42), starešina Hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru. Udes se dogodio oko podneva, kada je prota Jovan, vraćajući se s jutarnje službe, izgubio kontrolu nad svojim vozilom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << udario u automobil koji je dolazio iz suprotnog smera. Prota Jovan, starešina jednog od dva postojeća hrama SPC u gradu na Vuki, bio je omiljen među vernicima u svojoj parohiji. Krasio ga je izuzetan besednički dar, i svaka njegova propoved ostavljala je na vernike snažan utisak. Rođen je u Borovu, Bogosloviju je završio u Sremskim Karlovcima, a studirao je i na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Napisao je "Spomenicu hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru" i izdao zbirku duhovnih pesama "Pevaću Gospodu za života svojega". Učestvovao je u izdavanju parohijskog časopisa "Dobra voda", pokrenuo je kulturnu manifestaciju "Brankovi dani u Vukovaru" i bio je dugogodišnji urednik i voditelj emisije "Reč pravoslavlja" na talasima lokalnog srpskog radija "Dunav". Starešina hrama u Vukovaru postao je 1995. godine. - Verni pravoslavni narod ostao je bez izuzetnog pastira koji je u ovim teškim vremenima znao da pruži utehu i nadu svakom kome su bile potrebne, a SPC bez jednog od svojih najvrednijih pregalaca - kažu Srbi u Vukovaru.U UTORAK SAHRANA OTAC Jovan biće sahranjen u utorak na mesnom groblju u Borovu. U borovskom hramu Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana služiće se sveta zaupokojena liturgija u 10, a opelo u 12 časova.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vukovar: U udesu poginuo vukovarski prota Jovan

Izvor: B92, 30.Maj.2016

U udesu koja se dogodio na vukovarskoj obilaznici poginuo je protojerej-stavrofor Jovan Radivojević (42), javljaju “Večernje novosti”...Radivojević je bio starešina Hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru...Udes se dogodio u nedelju oko podneva, kada je prota Jovan, vraćajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.