Pandurević: Naredne sedmice apelacija za ocenu ustavnosti odluke o popisu u BiH

Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pandurević: Naredne sedmice apelacija za ocenu ustavnosti odluke o popisu u BiH

Član Predsedništva Srpske demokratske stranke /SDS/ Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je Savez za promene spremio apelacije Ustavnom sudu BiH za ocenu ustavnosti odluke o načinu popisa stanovništva koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.

- Ostalo je još da se dorade neke finese i mislim da će tokom naredne sedmice ovlašteni podnosioci apelacije, to učiniti. Mi očekujemo da će Ustavni sud zaista uvažiti argumentaciju koja je navedena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u apelaciji - rekla je Pandurevićeva na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Ona je istakla da Republika Srpska u ovom slučaju ima ključ rešenja, navodeći da za pristup bazi podataka postoje tri ključa, a da svaka Agencija za statistiku ima jednu šifru ključa.

- Dovoljno je da Agencija za statistiku Republike Srpske povuče svoj ključ i niko ne može pristupiti podacima - rekla je Pandurevićeva.

Ona smatra da će sednica Predsedništva BiH, u ponedeljak 27. juna, biti "odigrana" u skladu sa mehanizmom koordinacije.

- Poznato je da kolegijum, koji još nije formiran, čine predsjedavajući Savjeta ministara i entitetski premijeri, koji treba da kažu svoje mišljenje. Ukoliko /premijer Srpske/ Željka Cvijanović iznese stav Vlade da je to neprihvatljivo za RS ova adaptacija neće dobiti podršku /Mladena/ Ivanića u Predsedništvu - rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da će se u ponedeljak na sednici Predstavničkog doma parlamenta BiH naći i Zakon o javnom RTV sistemu u drugom čitanju, kojim se sprema "nova otimačina i pljačka građana".

Ona je ocenila da je "zapanjujuće" da su poslanici SNSD-a u prvom čitanju podržali ovaj zakon najavljujući amandmane među kojima uopšte nisu uvažili mišljenje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske od 20. maja, koje jasno kaže da je ovaj zakon neprihvatljiv sa stanovišta interesa Srpske, a posebno da je neprihvatljivo uvođenje fondova koji će se puniti uvođenjem novih poreza.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pandurević: Naredne sedmice apelacija za ocjenu ustavnosti odluke o popisu u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2016

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva Srpske demokratske stranke /SDS/ Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je Savez za promjene spremio apelacije Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti odluke o načinu popisa stanovništva koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić..."Ostalo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.