PROVERA NEZAKONITOSTI U POSLOVANJU Krim-policija RS upala u „Krajina osiguranje“ u Banjaluci

Izvor: Blic, 30.Jun.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROVERA NEZAKONITOSTI U POSLOVANJU Krim-policija RS upala u „Krajina osiguranje“ u Banjaluci

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS ušli su oko 15 časova u prostorije „Krajina osiguranja“ u Banjaluci, piše Capital.ba.

U pratnji krim-inspektora u „Krajina osiguranje“ su došli i predstavnici Agencije za osiguranje RS i zajedno vrše proveru nezakonitosti u poslovanju ovog osiguravajućeg društva za koje se sumnja da je počinio Upravni odbor na čelu sa novim suvlasnikom, Amerikancem indijskog porekla, Navenom Agarvalom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kako saznaje Capital.ba vrše se provere u vezi sa sudskim rešenjem koje je Agarval dobio da može naplatiti 5,8 miliona KM od ovog osiguranja. On je tužbu podneo samo sa jednim ciljem, da izvuče sav novac koji je uložio u kupovinu akcija društva.

UO juče je za vršioca dužnosti direktora ovog društva imenovao Elmedina Đuzela, a Agencija za osiguranje RS naložila je danas „Krajina osiguranju“ da on bude razrešen, te da odmah budu obustavljene sve radnje kojima se izvršava odluka o imenovanju.

Pročitajte još:

Đuzela je novi, četvrti po redu v.d. direktora ovog osiguranja u poslednih nekoliko mjeseci.

Radnici „Krajina osiguranja“ uputili su juče dopis predsedniku i premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, Okružnom tužilaštvu Banjaluka te Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) u kojem traže da hitno preduzmu mere kako bi sprečili dalje nezakonito poslovanje Agarvala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.