PERO JE MALO NERVOZAN “Zašto da pričamo u Šumama RS?”

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PERO JE MALO NERVOZAN “Zašto da pričamo u Šumama RS?”

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić nervozno je u Banjaluci reagovao na novinarsko pitanje da li se na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije u Srpskoj raspravljalo o stanju u „Šumama Republike Srpske“.

- Ne znam zašto bi bilo reči o “Šumama”?! Nismo imali razloga, zato što „Šume“ posluju pozitivno. Ostvarile su pozitivan finansijski rezultat i konačno smo to preduzeće izveli iz dubioze. Problemi u pojedinim šumskim gazdinstvima moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se rešavati u okviru javnog preduzeća. Postoje oni koji stalno žele da problematizuju pitanje „Šuma“. Očito da nekome ne odgovara da su „Šume“ preduzeće koje nakon dugo godina posluju pozitivno, jer su naviki da i ovaj direktor nastavi praksu nekih ranijih direktora – izjavio je Đokić.

Potom je krenuo da hvali svoje partijske direktore na čelu ovog javnog preduzeća, iako je jedan od njih, Srđan Ljubojević, 2012. osuđen na godinu dana zatvora nakon što je priznao da je uzeo 10.000 KM mita.

- „Šume“ imaju oko 30 miliona neneplaćenih potraživanja za zaključene ugovore u periodu do 2011. ili 2012. Svi kasniji direktori, od Ljubojevića do sadašnjeg Marića su popravljali stanje, a Marić je, zajedno sa upravom i ljudima u „Šumama“, uspeo da preduzeće posluje pozitivno – izjavio je Đokić nakon sastanka sa liderom SNSD Miloradom Dodikom i DNS Markom Pavićem.

Inače, sadašnji direktor JP „Šume Srpske“ Risto Marić mesecima ima glavobolje zbog pojedinih neposlušnih direktora šumskih gazdinstava iz redova SNSD, koji ne dozvoljava njihovu smenu niti disciplinovanje.

Marić je juče na Sokocu ponovio da će, ukoliko ostane na čelu preduzeća, ove godine smeniti sve direktore šumskih gazdinstava koja ne budu poslovala pozitivno. Marić kaže da je danas teško smeniti bilo kog direktora gazdinstva, jer su gubici koje iskazuju minorni.

I Marić se, kao i Đokić, pohvalio da će poslovanje „Šuma“ u 2016. godini biti pozitivno, te da se očekuje dobit između pet i deset miliona KM.

Verovatno baš zbog toga njegov stranački šef Petar Đokić juče je javno podržao raniji stav predsednika RS Milorada Dodika da treba da budu smenjeni direktori svih javnih preduzeća koji budu poslovali negativno. Međutim, Đokić je rekao da se ne može ništa više reći dok ne stignu završni finansijski izveštaji za 2016. godinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.