Okončana drama na Magliću: GSS pronašao nestale turiste iz Češke

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončana drama na Magliću: GSS pronašao nestale turiste iz Češke

Članovi Gorske službe spašavanja iz Foče nakon nekoliko sati pronašli su izgubljene češke turiste na Magliću.

Potraga je završena  sinoć oko 23 časa, te na svu sreću nije bilo tragičnih posledica nakon nestanka ovih osoba, kazao je za Radiosarajevo.ba dežurni dispečer GSS Foča.

- Jedna ženska osoba koju smo pronašli je imala povredu kolena, tačnije ligamenata, što ih je topiralo u kretanju planinom. Na svu sreću, pravovremenom reakcijom oni su spaseni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - istaknuli su iz GSS Foča.

Podsećamo, juče u večernjim časovima, članovima GSS u Foči dojavljeno da su dvoje državljana Češke nestali na Magliću. Informaciju o ovome prva je objavila crnogorska policija, nakon čega je informisano i Ministarstvo odbrane BiH, koje je potom obavestilo sve nadležne službe.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.