Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduševljenje na zvuk sirene vozila: Mališani u ulozi vatrogasaca

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor organizovali su tradicionalno druženje sa mališanima iz prijedorskog vrtića “Snežana”.

Najmlađi su imali priliku da izbliza vide kako izgledaju akcije spasavanja skakanjem kroz prozor na vazdušni jastuk, zatim auto ljestvama koje služe za spasavanje sa visina i dubina, kao i gašenje požara.

Oko 26 mališana uzrasta pet i šest godina nisu krili oduševljenje kada su čuli zvuk sirene vatrogasnog vozila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a neki od njih su i seli prvi put za volan ovih službenih vozila.

Uspešni su bili i u korištenju pištolja za gašenje požara.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, Nebojša Miljuš kaže da na ovaj način žele najmlađim sugrađanima da približe rad i život vatrogasaca, ali i opremu kojom raspolažu.

- Ovo je tradicionalno druženje u okviru obeležavanja oktobra kao meseca zaštite od požara. Mi svakodnevno imamo posete dece, koja dolaze sa roditeljima ili nekim od članova porodice i uvek im vrlo rado pokažemo kako izgledaju naše intervencije i oprema koju koristimo u svojim akcijama - rekao je Miljuš.

Pored uzbudljivih akcija vatrogasaca, koje će prepričavati narednih dana, mališani prijedorskog vrtića „Snežana“ dobili su i simbolične poklone od svojih heroja, bojanke i slatkiše.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.