Obdukcija pokazala: Policajci nisu tukli mladića koji je UMRO U POLICIJSKOM VOZILU u Zenici

Izvor: Blic, 27.Jun.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obdukcija pokazala: Policajci nisu tukli mladića koji je UMRO U POLICIJSKOM VOZILU u Zenici

U Kantonalnoj bolnici u Zenici danas je obavljena obdukcija tela Đorđa Lazarevskog, koji je preminuo juče rano ujutro u policijskom vozilu, nakon što je priveden na zeničkom izletištu Smetovi.

Prema preliminarnim rezultatima, veštak sudske medicine koji je obavio obdukciju ustanovio je da na telu nisu pronađene povrede koju su u uzročno-posledičnoj vezi sa smrću.

Time su i zvanično demantovane spekulacije koje su se nakon vesti o smrti mladića pojavile na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << društvenim mrežama, čiji su korisnici sumnjali na prekomernu upotrebu sile policajaca koji su uhapsili Lazarevskog.

- Tužilac je izdao dodatne naredbe za toksikološko veštačenje i veštačenja alkohola, kojim će se utvrditi tačan uzork smrti. Nakon što rezultati veštačenja budu dostavljeni ovom Tužilaštvu, raspolagaćemo sa više informacija - kazali su u Tužilaštvu, te dodali da se nastavljaju poduzimati potrebne mere i radnje na rasvetljavanju ovog slučaja.

Lazarevski je priveden juče ujutro nakon što se popeo na sanitetsko vozilo koje se sa medicinskom ekipom nalazilo tokom noći na Smetovima, gde se održavao tehno parti, te je počeo lupati po njemu.

Službenici Hitne pomoći odmah su ga prijavili policiji. Nakon policijske intervencije i pokušaja da ga sprovedu u Policijsku stanicu Crkvice, on je u policijskoj marici izgubio svest i preminuo, piše Faktor.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.