Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protesti u Sarajevu: Građani traže pravdu i odgovornost za tragičnu smrt Dženana Memića

Povodom još uvek nerazjašenjenog slučaja smrti Dženana Memića u Sarajevu je danas grupa građana održala proteste kako bi zatražila pravdu za njega i njegovu porodicu.

Grupa građana je danas po treći put održala proteste i to na trgu ispred SCC. Protesti su ranije zakazani za isti dan kada se u Kantonalnom sudu održava ročište u slučaju smrti Dženana Memića, prenosi Klix.ba

U Kantonalnom sudu danas je održano ročište na kojem je u svojstvu glavnog svedoka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila ispitana Dženanova devojka Alisa Mutap, koja je tog 8. februara svedočila događaju u kojem je Dženan zadobio kobne povrede.

Na Sudu se vodi proces protiv Ljube Seferovića za kojeg Dženanov otac Muriz ne veruje kako je odgovoran za smrt njegovog sina te će tražiti obustavljanje sudskog procesa.

Nakon podnošenja zahteva za obustavu sudskog procesa, građani će ispred Skupštine KS dati podršku Komisiji za bezbednost koja treba da utvrdi sve nejasnoće i eventualne nepravilnosti koje su počinili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS i Tužilaštva u ovom slučaju.

Dženan Memić je 8. februara ove godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede glave od kojih je pao u komu i sedam dana nakon toga preminuo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti u Sarajevu: Porodica i građani traže pravdu i odgovornost nadležnih za tragičnu smrt Dženana Memića

Izvor: Blic, 24.Okt.2016

"Naš osnovni zahtev je da se prekine suđenje jer ovo je farsa. Devojka koja je svedok, Alisa Mutap laže i tražimo da se uhapsi", rekao je ovo danas otac Dženana Memića zbog čije se smrti danas održavaju protesti u Sarajevu...Stotine Sarajlija, nakon što su se tačno u podne okupili ispred SCC,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.