Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa novo nema, sve po starom ide: Urušio se dio tvrđave Kastel

Ista priča, drugo odstojanje. Ovako bi se u najkraćem mogla opisati situacija sa banjalučkom tvrđavom Kastel.

Iako bi Kastel, koji stoji u srcu Banjaluke, kao svedok prošlosti, kostur sadašnjosti i predskazanje budućnosti trebao da vedri i oblači gradom na Vrbasu, situacija je ipak nešto drugačija.

Naime, o rekonstrukciji i novom, za posetioce bezbednom ruhu najstarijeg istorijskog spomenika krajiške lepotice prica se već godinama, ali problem sa obrušavanjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ipak, ne jenjava.

Naime, juče se na banjalučkoj tvrđavi Kastel urušio dio zida stare artiljerijske kasarne.

Kamenje je palo na prolaz ispod spoljnjeg zida tvrđave, preko puta banjalučkog splava.

U obrušavanju kamena, na sreću nije bilo povređen.

Ipak, Banjalučani, ali i putnici namernici koji se nađu unutar Kastela, odnosno u blizini nje, se pozivaju na oprez.

Nikada se ne zna, kada će „neki novi kamen“ da otpadne sa zidina tvrđave.

- Sjajna građevina bila je i ostala ruševina. Sramota. Nešto po čemu je Banjaluka prepoznatljiva iz dana u dan propada, a svi „ćute“. Što je još gore, u celoj toj priči može, ne daj Bože, da bude i povređenih – komentari su prolaznika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.