Nevrijeme na Jadranu: Talasi gutali plaže u Crnoj Gori

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Jul.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevrijeme na Jadranu: Talasi "gutali" plaže u Crnoj Gori

Dramatične scene viđene su u nedjelju popodne na južnijem dijelu crnogorskog primorja, kada su za pola sata nevrijeme i talasi, gotovo "progutali" većinu plaža na tom dijelu obale. Najopasnije bilo kod Čanja, gdje su se mještani sa čamcima i Plovnom jedinicom policije borili da sa Kraljičine plaže izvuku turiste, koji su ostali zarobljeni na obali, pišu podgoričke "Vijesti". "Jak vjetar za kratko vrijeme je napravio ogromne talase, koji su za pola sata gutali plaže. Turisti su bježali, >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << a onda je napravljena i akcija spašavanja ljudi, koji su ostali na Kraljičinoj plaži kod Čanja. Sve je srećom dobro okončano", rekli su u polciji. Ništa manje opasno nije bilo ni na plažama u Petrovcu, Baru, Ulcinju... Veliki talasi "gutali" su plaže, a spasioci i mještani, koji su vidjeli da se sprema veliko nevrijeme, apelovali su na kupače i turiste da ne ulaze u podivljalo more. "Prijavljen je i slučaj spašavanja kupača na ulcinjskoj Velikoj plaži", rečeno je "Vijestima" u policiji. Zbog nevremena na gotovo svim plažama su bile istaknute crvene zastavice. (BLLIVE)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Crna Gora, policija izbavljala turiste sa plaža

Izvor: RTS, 28.Jul.2014, 10:24

Snažno nevreme s jakim vetrom i visokim talasima zateklo je na plažama oko 30 turista, pa su ih spasavale crnogorska policija i Uprava morske sigurnosti...Dramatično je, kako je saopšteno iz policije, bilo na plaži Mogren kod Budve, kao i na nekim plažama između Bara i Petrovca...Turisti su praktično...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.