Na skijanju povredila kičmu, glavu i slomila noge: Devojka sa Bjelašnice prebačena u bolnicu

Izvor: Blic, 29.Mar.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na skijanju povredila kičmu, glavu i slomila noge: Devojka sa Bjelašnice prebačena u bolnicu

Dvadesetdevetogodišnja devojka koja je teško povređena jutros na skijanju na Bjelašnici prebačena je helikopterom Oružanih snaga BiH u Sarajevo, te će joj pomoć biti ukazana u Kliničkom centru na Koševu.

Devojka je pre samo nekoliko trenutaka u helikopteru Oružanih snaga BiH sletela na pomoćni stadion na Zetri, te je odatle kolima Hitne pomoći odmah prebačena na Kliniku urgentne medicine na Koševu.

U akciji spasavanja učestvovali su pripadnici timova Federalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uprave civilne zaštite (FUCZ), Gorske službe spašavanja BiH i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i Hitna pomoć i pripadnici MUP KS.

Devojka je doživela nesreću na lokalitetu Kabalova dok je skijala sa ocem Mirsadom Keštićem. Pala je na veoma nepristupačnom terenu, ali srećom tlo je bilo pogodno za intervenciju helikoptera. Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite kazao je za Faktor da je helikopter stigao do Kabalova oko 14 sati te da je odmah započeto sa zbrinjavanjem povređene devojke.

- Lekar je stigao sa helikopterom i odmah izvršio imobilizaciju devojke. Ona je potom vertikalnim trasportom prebačena u helikopter koji je odmah potom krenuo za Sarajevo - kazala je za Faktor Majda Kovač, viši stručni saradnik za odnose sa javnošću.

Kako je Solak kazao za Faktor djevojka je pri padu zadobila povrede kičme, glave i nogu te nije mogla micati ekstremitete.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.