Na Vučijoj Luci utihnulo 80 jaganjaca

Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Vučijoj Luci utihnulo 80 jaganjaca

Pobednik 6. turističko-gastronomske manifestacije "Jagnjijada 2016", koja je održana na Vučijoj Luci, odlukom stručnog žirija jeste ekipa "Devetaka" iz Sokolovića.

Manifestacija je održana danas u organizaciji Opštine Istočni Stari Grad i Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo /TOIS/.

Na ovom jedinstvenom takmičenju, u kojem je učestvovalo rekordnih 80 ekipa iz Republike Srpske, istočne i zapadne Hercegovine, distrikta Brčko, Srbije i Crne Gore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugo mesto je osvojila ekipa "Šišarika" iz Brčkog, dok je trećeplasirani bio restoran "Peđa".

Najuspešnijim ekipama u tradiciononalnom takmičenju u pečenju jagnjadi na ražnju pripale su nagrade – gusle, kao i novčane nagrade u iznosu do 500, odnosno 300 i 200 KM.

Osim glavnih nagrada, dodeljen je i niz utešnih nagrada.

U muzičkom programu nastupili su bendovi "Rojal" i "Ekstra", kao i članovi Guslarskog društva "Gavrilo Princip", a tokom celog dana bilo je organizovano narodno veselje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Održana manifestacija "Ciklo Bač 2"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2016, 11:52

Druga po redu biciklistička manifestacija "CIKLO BAČ" održana je juče organizaciji Turističke organizacije opštine Bač. Biciklistička ruta kretala je sa Tvrđave u Baču , zatim se nastavljala ulicama Bača, Malog Bača, Vajske do jezera Provala u ukupnoj dužini od 20 kilometara. U vožnji je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.