NEVRIJEME U BEOGRADU: Grom zapalio halu u Progaru

Izvor: Cafe.ba, 28.Jul.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVRIJEME U BEOGRADU: Grom zapalio halu u Progaru

Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Rade Milošević rekao je da je grom udario u objekat u nedelju uveče i da je izbio požar na objektu površine 500 kvadrata

BEOGRAD - Grom je sinoć pogodio halu za obradu lima u naselju Progar u Surčinu i izazvao požar na objektu, ali nije bilo povrijeđenih.

Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Rade Milošević rekao je da je grom udario u objekat u nedelju uveče oko 21 sata i da je izazvao požar na objektu >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << površine oko 500 metara kvadratnih.

Povrijeđenih nije bilo a, kako kaže, na teren je izašlo šest vatrogasnih vozila i 19 vatrogasaca. On kaže da je zbog obilnih padavina tokom noći bilo više desetina poziva građana da im pomognu i pumpama crpe vodu koja je ušla u podrume i otvore liftova.

Tramvajski saobraćaj u užem centru Beograda sinoć je bio u prekidu zbog velike količine vode na šinama. Tramvaji su stali na Slaviji, kod Vukovog spomenika, železničke stanice, Bogoslovskog fakulteta.

Voda u ulici braće Srnića skratila je trolejbusku liniju 29, koja je umjesto do Konjarnika jutros do 9.10 sati saobraćala do Medakovića.

Linija 72 koja saobraća od Zelenog venca do aerodroma jutros od 5 do 7.15 bila je preusmerena zbog velike količine vode i ulici Nedeljka Gvozdenovića.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" kažu da je kiša najviše problema napravila u dijelovima bez kanalizacije i sa nelegalnom, tehnički problematičnom mrežom."U dijelovima grada u kojima postoji kanalizaciona mreža najave poziva za intervencije bilo je na Zvezdari – Mirijevu, Voždovcu- Autokomandi, naselju Braće Jerković, Kumodražu, na Novom Beogradu Ulica pariske komune, dio oko Bulevara Arsenija Čarnojevića i Zemunu Ugrinovačkoj ka saobraćajnici T6, Prvomajskoj", riječeno je Tanjugu u Vodovodu i kanalizaciji.

Žalbi je, kako kaže, bilo i na zapušene slivnike na autoputu i dodaju da autoput ne održava Vodovod već JP "Putevi Srbije".

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.