“NEPOMIČNO JE LEŽAO I KRVARIO” Maloletnica spasila povređenog dečaka

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“NEPOMIČNO JE LEŽAO I KRVARIO” Maloletnica spasila povređenog dečaka

Trinaestogodišnja Elmedina Herceg godinu dana volonterka je Crvenog krsta u Novom Travniku. Stečeno iskustvo pomoglo joj je da priskoči u pomoć i tako reći u život vrati svog vršnjaka.

Naime, na karate turniru održanom u Novom Travniku na kojem je učestvovalo 27 ekipa, Elmedina je bila deo ekipe volontera zaduženih za prvu pomoć, a tokom takmičenja došlo je do nesreće. Dečak je pao sa tribina, visine pet metara.

- Nepomično je ležao i krvario. Bila sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << malo uplašena, ali sam znala da trebam ostati hladne glave i pomoći mu. Donela sam vodu, umila ga i pokušavala smiriti. Bio je uplašen, dok su ostali utvrđivali o kakvim se povredama radi - priča Elmedina.

Po mišljenju instruktora Crvenog krsta Slavka Pintarića, Elmedina je uz stečeno znanje pokazala i izuzetnu hrabrost.

- U dvorani je bilo oko 1.000 ljudi, a jedino ona je sa mnom priskočila da pružimo pomoć dečaku, ostali nisu imali hrabrost - kaže Slavko.

Elmedinina pribranost i hrabrost u najtežim trenutcima upravo su razlog što ju je instruktor kandidovao za dodelu priznanja u povodu Svetskog dana volontera, koji se obeležava u decembru, piše Federalna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.