NAKON UDARA GROMA Požar u Jablanici još nije ugašen, ali je zaustavljeno prodiranje vatre u dubinu borove šume

Izvor: Blic, 26.Jun.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON UDARA GROMA Požar u Jablanici još nije ugašen, ali je zaustavljeno prodiranje vatre u dubinu borove šume

Pripadnici Oružanih snaga BiH iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane danas su na lokalitetu donje Čvrsnice u Jablanici, uz pomoć helikoptera Mi8-MTV radili na gašenju požara na tom lokalitetu.

Ukupno su bacili 23 vedra, ali to nije bilo dovoljno kako bi požar bio u potpunosti ugašen.

Omer Nezirić, pomoćnik načelnika za civilnu i protivpožarnu zaštitu kazao je za Fenu kako su današnjom akcijom pripadnici Oružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snaga BiH uz pomoć helikoptera Mi8-MTV uspeli zaustaviti prodiranje vatre u dubinu borove šume na tom lokalitetu.

- Danas su uspeli sprečiti zadiranje vatre u dubinu borove šume, ali požar nije u potpunosti ugašen. S obzirom da se radi o borovoj šumi, nju je jako teško ugasiti, i nerealno je bilo i očekivati da će požar biti danas u potpunosti ugašen. Tu informaciju dostavili smo Kantonalnoj i Federalnoj upravi Civilne zaštite, u kojoj tražimo i dalje angažovanje helikoptera OSBiH - kazao je Nezirić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.